Bij Hondenschool Hond en gedrag kunt U de volgende cursussen volgen.

Door individuele begeleiding zijn en geen wachttijden en kunt U direct beginnen.

 

 

 

 

 

Puppystarter

 

Wanneer u net een puppy in huis heeft, is deze vaak nog te jong om direct mee naar een cursus te gaan. Als we spreken over een pup van ongeveer 7 a 8 weken dan heeft zo’n jonge pup nog niet zijn tweede enting gehad waardoor hij dus ook vatbaar is voor allerlei kwalen.

 

Het is echter wel héél belangrijk om op deze jonge leeftijd al te starten met het wennen aan allerlei situaties waarin de pup (ook op latere leeftijd) terecht kan komen zodat hij hiermee op een vrije en leuke manier leert omgaan.

 

Tijdens de puppy socialisatie cursus wordt alles verteld over: het zindelijk maken, het leren alleen blijven, omgang met bezoek, gezondheid en voeding. Ook wordt er al voorzichtig een begin gemaakt met het aanleren van gewenst gedrag, spelen en verzorging.

 

De cursus vindt bij u thuis plaats. Voordeel hiervan is dat er direct op kleine huiselijke aangelegenheden kan worden ingesprongen.

 

      naar boven

 

 

Puppyinstuif

Regelmatig plannen wij de puppy-instuif.
Een verzamelplaats voor pups en eigenaren die graag met de puppycursus willen beginnen maar dit nog niet kunnen vanwege wachttijden in of rond vakantieperioden.
Losse lessen waarin wij u alvast handvatten geven om met uw pup aan de slag te gaan met enkele basisoefeningen zoals zitten, liggen, netjes meelopen, spel.

       naar boven

 

Puppycursus

 

Een pup leert al op jonge leeftijd of zijn gedrag leidt tot iets leuks of iets vervelends.

Als bepaald gedrag leidt tot iets leuks dan zal de pup dit gedrag vaker gaan vertonen. Het is natuurlijk niet altijd zo dat wanneer een pup iets leuk vindt, wij als eigenaren dit ook leuk vinden.

Opvoeden staat in deze cursus centraal. Hoe wordt uw puppy een leuke en gezellige huishond? Oefeningen en commando’s dienen hierbij als hulpmiddel maar het hoofddoel is dat u leert hoe u uw pup bepaald gedrag aan of af kunt leren.

 

Tijdens de puppycursus leren wij u te kijken naar en inzicht te krijgen in de taal van honden en in het bijzonder de taal van uw eigen pup. Wij geven u handvatten om de dagelijkse praktijksituaties (zoals bijvoorbeeld het wandelen zonder trekken, het komen als u hem roept, het loslaten van een bal en zelfs het tandenpoetsen) in goede banen te leiden.

 

 

Wat neemt u mee naar de cursus:

 

         naar boven

 

 

 

Basiscursus

 

Een cursus speciaal voor honden die nog niet eerder op cursus zijn geweest. Een cursus die bij uitstek geschikt is voor honden die op latere leeftijd bij u zijn komen wonen.

Ook hier geldt dat u aan de hand van praktijkoefeningen leert hoe u het beste op het gedrag van uw hond kunt reageren om juist het door u gewenste gedrag voor de hond ook het leukst te maken.

Wij leren u te kijken naar en inzicht te krijgen in de taal van honden en in het bijzonder de taal van uw eigen hond. Wij geven u handvatten om de dagelijkse praktijksituaties (zoals bijvoorbeeld het wandelen zonder trekken, het komen als u hem roept, het loslaten van een bal) in goede banen te leiden.

 

 

 

         naar boven

 

 

Cursus voor gevorderden

 

In de puberteit hebben honden van nature de neiging om hun eigen wil door te gaan drukken. Ze zijn zich bewust geworden van hun eigen kracht en snelheid en zoeken naar mogelijkheden om onder het gezag van hun baas uit te komen.

 

Deze cursus sluit aan op de puppy- en basiscursus. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen wordt opgevoerd en er worden steeds meer en andere, voor uw hond zeer interessante prikkels ingevoerd. De doelstelling is dat uw hond een gehoorzame en plezierige huisgenoot wordt en blijft.

 

 

 

         naar boven

 

 

 

Showtraining/ringtraining

 

Heeft u en hond met stamboom en wilt u graag eens deelnemen aan een tentoonstelling?

 

Wij leren u graag op welke wijze u uw hond kunt voorbereiden en uitbrengen op tentoonstellingen. Of het nu een clubmatch van de plaatselijke kynologenclub, een kampioenschapswedstrijd van de rasvereniging, een nationale of internationale tentoonstelling betreft, een goede beoordeling van uw hond hangt voor een groot deel af van de manier waarop u uw hond voorbrengt.

 

Tijdens de showtraining komen aan de orde:

 

         naar boven

 

 

 

 

 

Sport en spel

 

Deze cursus is toegankelijk voor bazen en honden die de basisprincipes van de gehoorzaamheid beheersen. Onder het motto "Leer je hond begrijpen en beleef samen nog meer plezier" wordt in deze cursus verder gewerkt aan de baas-hondrelatie. Naast de gehoorzaamheid komen in deze cursus onder meer speuren, elementen van behendigheid en andere vormen van hondensport en -spel aan de orde. Kortom een cursus waar leuk bezig zijn met je hond centraal staat.

 

 

        naar boven