Bij Hondenschool Hond en gedrag kunt U de volgende cursussen volgen.

Door individuele begeleiding zijn en geen wachttijden en kunt U direct beginnen.

 

 

Puppystarter

 

Wanneer u net een puppy in huis heeft, is deze vaak nog te jong om direct mee naar een cursus te gaan. Als we spreken over een pup van ongeveer 7 a 8 weken dan heeft zo’n jonge pup nog niet zijn tweede enting gehad waardoor hij dus ook vatbaar is voor allerlei kwalen.

 

Het is echter wel héél belangrijk om op deze jonge leeftijd al te starten met het wennen aan allerlei situaties waarin de pup (ook op latere leeftijd) terecht kan komen zodat hij hiermee op een vrije en leuke manier leert omgaan.

 

Tijdens de puppy socialisatie cursus wordt alles verteld over: het zindelijk maken, het leren alleen blijven, omgang met bezoek, gezondheid en voeding. Ook wordt er al voorzichtig een begin gemaakt met het aanleren van gewenst gedrag, spelen en verzorging.

 

De cursus vindt bij u thuis plaats. Voordeel hiervan is dat er direct op kleine huiselijke aangelegenheden kan worden ingesprongen.
Inclusief handout hondengedrag. 1 les bij u thuis van 60 minuten, € 45,-- (excl. reiskosten).
 

      naar boven

 

 

Puppyinstuif

Regelmatig plannen wij de puppy-instuif.
Een verzamelplaats voor pups en eigenaren die graag met de puppycursus willen beginnen maar dit nog niet kunnen vanwege wachttijden in of rond vakantieperioden.
Losse lessen waarin wij u alvast handvatten geven om met uw pup aan de slag te gaan met enkele basisoefeningen zoals zitten, liggen, netjes meelopen, spel.

Informeer naar de planning.
1 les van 45 minuten, maximaal 6 deelnemers, € 12,50

       naar boven

 

Puppycursus

 

Een pup leert al op jonge leeftijd of zijn gedrag leidt tot iets leuks of iets vervelends.

Als bepaald gedrag leidt tot iets leuks dan zal de pup dit gedrag vaker gaan vertonen. Het is natuurlijk niet altijd zo dat wanneer een pup iets leuk vindt, wij als eigenaren dit ook leuk vinden.

Hoe wordt uw puppy een leuke en gezellige huishond? Oefeningen en commando’s dienen hierbij als hulpmiddel.

                        
Wat gaan we doen:
- oefeningen zoals contact zoeken met baasje, wandelen zonder trekken, hierkomen
- omgaan met prikkels
- puppyparcours
- socialisatie en een band creëeren tussen baas en pup
- inclusief een handhout hondengedrag
- 6 lessen van 45 minuten
 

Wat neemt u mee naar de cursus:

 
Cursus met maximaal 4 deelnemers,  € 75,-- 

  

         naar boven

 

Spel en Appèl

 

Deze cursus is toegankelijk voor bazen en honden die de basisprincipes van de gehoorzaamheid beheersen. Onder het motto "Leer je hond begrijpen en beleef samen nog meer plezier" wordt in deze cursus verder gewerkt aan de baas-hondrelatie.
Met behulp van creatieve en andere fun oefeningen werken we aan de gehoorzaamheid van jouw hond. Naast de gehoorzaamheid komen in deze cursus onder meer speuren, elementen van behendigheid en andere vormen van hondensport en -spel aan de orde. Kortom een cursus waar leuk bezig zijn met je hond centraal staat.

 

Deze cursus wordt per kwartaal/half jaar ingepland, informeer naar de mogelijkheden via – hondengedrag@hotmail.com

 

         naar boven

 

Showtraining/ringtraining

 

Heeft u en hond met stamboom en wilt u graag eens deelnemen aan een tentoonstelling?

 

Wij leren u graag op welke wijze u uw hond kunt voorbereiden en uitbrengen op tentoonstellingen. Of het nu een clubmatch van de plaatselijke kynologenclub, een kampioenschapswedstrijd van de rasvereniging, een nationale of internationale tentoonstelling betreft, een goede beoordeling van uw hond hangt voor een groot deel af van de manier waarop u uw hond voorbrengt.

 

Tijdens de showtraining komen aan de orde:

Losse lessen worden in overleg ingepland, informeer naar de mogelijkheden. 

         naar boven