Nieuwe pagina 1

Ons motto is……

 

Leer uw hond begrijpen en beleef samen nog meer plezier ! !

 

 

U kent het vast wel, honden die in het park blaffen tegen alles wat los en vast zit, honden die vreselijk trekken aan de lijn en daardoor hun baasjes door het park “sleuren”, misschien bent u wel iemand die de hond niet los durft te laten omdat hij “er dan vandoor gaat”…..

 

Allemaal gedragingen die de hond zich op een of andere manier eigen heeft gemaakt. Waarom hij zich dat eigen heeft gemaakt kan komen doordat hij het gewoon leuk vindt (het geeft hem een prettig gevoel). Het is echter vaker zo dat de baas hierin bewust of onbewust een rol heeft gespeeld.

 

Tijdens de cursussen proberen wij u inzicht te laten krijgen in de taal van uw hond en zijn gedragingen. Net als wolven communiceren honden hoofdzakelijk met lichaamstaal. Honden letten dus ook heel erg op de lichaamstaal van mensen. Wij als eigenaren gebruiken naar onze honden toe ook veel lichaamstaal maar daarnaast verwachten wij dat onze hond zomaar ineens begrijpt wat wij bedoelen met de woorden “zit”, “blijf” of “nee” waarbij we dan meestal ook nog eens veel gebaren maken. Kortom een heel scala aan communicatie richting onze hond die vervolgens op zijn manier gaat kiezen wat hij met die informatie doet. Op zijn keuze zijn ook nog eens zijn erfelijke aanleg en een heleboel omgevingsprikkels van invloed, bijvoorbeeld: de hond van de buurvrouw die wil spelen, de kat die oversteekt, dorst of nodig moeten plassen.

 

De bedoeling is dat u gaat begrijpen waarom uw hond reageert zoals hij reageert. Als uw hond reageert op uw lichaamstaal met een gedrag dat u niet wenst dan gaan we kijken welke lichaamstaal u dan moet inzetten om gedrag te krijgen van uw hond dat u wel wenst.

 

Wij werken volgens een positieve trainingsmethode dus zonder fysieke straf! Mensen zijn immers gewend om hun hond te straffen als hij iets verkeerd doet of de hond te dwingen wanneer hij een bepaald gedrag niet direct uitvoert.

 

Wij maken onder andere gebruik van de door Peter Beekman/Kynotrain ontwikkelde “black-box-methode”. Binnen deze Black-Box methode® is namelijk ruimte voor lichaamstaal, stembeloning, voerbeloning, de clicker, spel en voor correcties die de hond begrijpt. Dit alles op basis van bereidwilligheid, plezier en samenwerking.

Kijk voor meer informatie over deze methode op www.kynotrain.nl

 

 

Wanneer u uw hond beter begrijpt, kunt u beter met hem communiceren en zal de hond u ook beter begrijpen. Hierdoor ontstaat een betere band tussen u en uw hond en kunt u nog meer plezier aan elkaar beleven!